Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z činnosti jednoty Staré Město

Výroční členská schůze

Výroční členská schůze jednoty Staré Město se  konala v malém sále Orlovny v pátek 4.2.2011. Za hojné účasti všech věkových kategorií jednota zhodnotila svou činnnost za rok 2010. Po přivítání členů i hostů vystoupily děti z oddílu Cvičení a pohybové hry se Zimním pásmem.  Za doprovodu kytary zazpívaly písničky, které doplnily pohybem  a recitovaly básničky. Jejich pěkné vystoupení bylo po zásluze odměněno potleskem. V roce 2010 zažil Orel ve Starém Městě  boom. A to nejen v nárustu nových členů, ale i v účasti na župních, ústředních i ostatních aktivitách mimo orelskou rodinu. Naši milí hosté (župní starosta Ing. Antonín Zelina,  starosta Města Josef Bazala a duchovní správce farnosti  otec Mgr.  Miroslav Suchomel) ve svých příspěvcích ocenili naši činnost a povzbudili nás, abychom vytrvali ve všech aktivitách i nadále. Výborné koláčky s čajem umocnily celou atmosféru schůze.

Dagmar Zálešáková, starostka jednoty Orla

 

 

Závody v běhu na lyžích

Župní závody v běhu na lyžích byly odstartovány v sobotu  30.1.2011 v Drnovicích - Ploštině. Jednotu Staré Město reprezentovali bratr Ondřej Slavík v kategorii do 40 let a bratr František Slavík v kategorii nad 40 let. Ve velmi silné konkurenci v těchto kategoriích zabodovali oba dva a umístili se v první desítce závodníků.  Všichni byli velmi spokojeni s organizací celé akce, ke které přispělo i krásné slunečné zimní počasí.

Mgr. Jana Ferdová, náčelnice

 

 

Tříkrálová sbírka 2011

Již tradičně probíhala v našem městě Tříkrálová sbírka pod záštitou Charity. Skupinky malých koledníků s vedoucími se sešly v kostele Sv. Michaela v pátek 7.1.2011 v 15,00 hod. Po mši svaté dostali koledníci, Kašpar, Melichar a Baltazar,  požehnání a posvětcenou třídu. Tou označovali navštívené domácnosti a zpívali známou tříkrálovou koledu.  Ve skupinkách koledníků nechyběli ani mladí členové naší jednoty Orla.

Dagmar Zálešáková, starostka jednoty Orla

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Poděkování jednotě St. Město

(E.Zemánková, 15. 2. 2011 23:04)

Snad jediní, co zásobujete webové stránky župy. Díky.