Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohádkové odpoledne ve Starém Městě

13. 3. 2014

Pohádkové odpoledne ve Starém Městě

V neděli 23. února se na Orlovnu ve Starém Městě scházely všechny pohádkové postavy od princezen, víl, vodníků až po piráty a indiány. Všichni přišli na Pohádkové odpoledne, které Orel ve Starém Městě pořádal letos poprvé. Zasoutěžit, zatančit a zahrát si přišlo 82 dětí se svými rodiči, které přivítala starostka Dagmar Zálešáková a po znělce kouzelné školky už se na děti těšila královna Barunka Halodová. A když si děti nacvičily pozdrav, přijela na koloběžce Pipi dlouhá punčocha – Jana Ferdová. Než ale mohlo začít soutěžení, musely všechny děti projít bránou do pohádky, a tak se nám představily všechny princezny, víly, kašpárci, berušky, hasiči, potápěči, čarodějové, fotbalisti, spidermani, indiáni a další. Pak už si všichni s Pipi zatancovali ukazovací písničku pro princezny, protože tématem karnevalu byla pohádka Princeznička na bále.

A na tuto pohádku si všechny děti zahrály. Pomáhaly  Honzíkovi posbírat brambory pro krále a na vytvoření korálků pro princeznu si pozvaly i rodiče. Korálek byl totiž nafouknutý balónek a všechny balónky pak spolu vytvořily velké korále. A protože se to všem společně moc podařilo, další písnička byla sólo pro děti, rodiče, babičky a dědečky.

Děti si zazávodily na vozítkách, zdárně projely pohádkovou bránou a zacvičily si s Pipi dlouhou punčochou další ukazovací písničku. A nesměla chybět mašinka, která projížděla dlouhým tunelem, který rodiče vytvořili. Pro další odměnu se musely pohádkové postavičky proplížit strachovým pytlem a sklouznout se na skluzavce a už přišlo vyhlašování masek. Všechny děti a jejich masky byly moc hezké, a tak byl nadlidský výkon vybrat nejlepší, a proto dostaly diplom všechny děti a měly z toho velkou radost.

Velkým překvapením byla soutěž v hádání pohádek, děti poznávaly Šípkovou Růženku v podání Marcelky Pelkové, Popelku – Martinku Píjáčkovou, Pyšnou princeznu Renatku Machovou, Lidušku Gieslovou jako princeznu Koloběžku, Zlatovlásku Barunku Zapletalovou, Sněhurku Kristýnku Číhalovou, princeznu Elišku Noskovou a roli prince ztvárnila Alžbětka Pleváková.

Pak už přišlo vyhlašování tomboly, ze které si každé dítě odneslo cenu. Velké poděkování patří všem sponzorům, kteří do tomboly přispěli:

Informační centrum Staré Město, Jízdní kola – Stanislav Číhal, Centrum regenerace – Jaroslav Tyllich, Potraviny – Kouřimová, Potraviny – Knedlíkovi, Potraviny večerka – Tony, Potraviny – Marie Hráčková, Dedra – Petra Foltýnková, MO KDU-ČSL Staré Město, Zdravá výživa – Jaroslav Strnad, Potraviny – Antonín Vaněk, Radim Křivák, TRIDIF s.r.o. - Antonín Vavruška. Děti měly z cen skutečně velkou radost! Děkujeme! Moc se všem, hlavně malým dětem, líbil dětský koutek, kde si hezky pohrály.

Protože to bylo pohádkové odpoledne, i výzdoba sálu byla pohádková, za což patří poděkování všem, kteří se na výzdobě podíleli! A také všem ostatním, kteří pomáhali, protože bez Vás, by pohádkové odpoledne nebylo pro děti tou pravou POHÁDKOU.

 

Bc. Barunka Halodová       

předsedkyně kulturní Rady jednoty

 

Fotografie ke shládnutí ve fotogalerii

 

Náhledy fotografií ze složky Pohádkové odpoledne ve Starém Městě