Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní putování ve Vizovicích 24. 5.

11. 8. 2014

Jarní putování ve Vizovicích 24. 5.

 

           

            V sobotu 24. května se ve Vizovicích uskutečnila poslední část série Jarního putování župy Velehradské. Předtím jsme již měli možnost poznávat krásy přírody ve Valašských Kloboukách (12. 4.), v Pitíně (26.4.) a ve Zlíně (10. 5.). Trasy i počasí během všech čtyřech putování byly rozmanité. Zlákat se jimi nechalo v průměru přes 30 lidí, z nichž vždy jednu třetinu tvořily děti.

            Vizovická orelská jednoty pro všechny milovníky procházek v přírodě připravila tři trasy různé náročnosti. Nejkratší sedmikilometrová vedla v okolí Vizovic směrem na Chrastěšov a byla určena rodičům s dětmi. Na ně cestou čekaly pohádkové postavy s hádankou a praktickým úkolem. Za jejich správné splnění byly děti odměněny drobnými dárky a v cíli také diplomem a medailí. Dvě delší trasy vedly do obce Bratřejov, kde mohli turisté navštívit místní novogotický kostel svatých Cyrila a Metoděje.

            Přestože předpověď počasí nebyla pro tuto sobotu příznivá a i když místy nad Vizovicemi bouřilo, provázelo nás sluníčko a k závěru bylo až horko. Všichni jsme se proto rádi sešli na orlovně u malého občerstvení. Zde jsme také vyhlásili nejlepší turisty z řad dětí a mládeže, kteří během letošního Jarního putování ušli nejvíce kilometrů. Na 1. místě se umístila Eliška Skybová ze Zlína (28 km), druhá skončila  Karolína Jančová ze Starého Města (19,5 km) a třetí Kateřina Skybová ze Zlína (16 km).

            Třetí ročník Jarního putování v naší župě je za námi. Už teď se těšíme na ten další stejně jako na to, že se opět setkáme se starými známými, ale i že se k nám přidají další noví. Velké poděkování patří všem jednotám a jejich dobrovolníkům, kteří se na připravě všech částí Jarního putování letos podíleli.

 

                                                                                  Alžběta Doležalová, Orel Vizovice

 

 

Náhledy fotografií ze složky Jarní putování ve Vizovicích 24. 5.

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář