Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní dětský karneval na orlovně ve Vizovicích- 6. dubna 2013

Jarní dětský karneval na orlovně ve Vizovicích- 6. dubna 2013

 

            I když mělo počasí v sobotu 6. dubna na tu dobu ještě nezvyklý zimní ráz, orlovna ve Vizovicích rozkvetla pestrobarevnými květinami. Na tento den si totiž naše orelská jednota naplánovala tradiční dětský karneval. Kvůli krátkému masopustnímu období jsme se ho rozhodli posunout až do období po velikonočních svátcích a pojmout ho v duchu jara. Netušili jsme však, že budeme jaro teprve přivolávat.

            A právě myšlenka „přivolávání jara“ se nakonec stala motivem celého karnevalu, na kterém se sešlo přes třicet dětí, které doprovodili jejich rodiče. Po představení všech masek formou hry Zlatá brána pro ně bylo připraveno kromě tance několik her a soutěží, např. Krmení sluníčka (házení pet vršků do pusy sluníčka), Květinové domečky (obdoba tradiční hry židličky), Zajíčci (skok s balónkem na určitou vzdálenost) apod. Velký úspěch sklidil společný tanec v kruhu Labada.

            Vyvrcholením celého odpoledne byla dětská tombola, v níž vyhrálo každé dítě papírového motýlka a malou sladkost a ti, kteří měli štěstí, pak ještě další ceny. Karneval se i letos vydařil. Odměnou pro všechny pořadatele byla rozzářená dětská očka a spokojenost rodičů.

 

                                                        Alžběta Doležalová, Orel Vizovice