Jdi na obsah Jdi na menu
 


Župní recitační soutěž Zlatá réva 2024

30. 3. 2024

Župní recitační soutěž Zlatá réva

 

V sobotu 9. března2024 odpoledne se na farním domečku v Kunovicích konala tradiční recitační soutěž pro děti a mládež. K recitaci se letos dostavilo 13 účastníků,jak domácích, tak i ze Starého Města,spolu se svými rodiči a sourozenci. Věkové složení účastníků bylo letos od předškoláků až po osmáky. Na začátku všechny přítomné uvítal starosty jednoty a následně představil porotu, kterou tvořily učitelky: Mgr. A. Olbertová, Mgr. E. Pěchová a Mgr. P. Turčinková.

Před samotným přednesem děti absolvovaly dechové cvičení pro zmírnění trémy, kterou trpí i již zkušení recitátoři. Přednesy začínaly od těch nejmladších a každý z účastníků byl odměněn zaslouženým potleskemz publika. Zazněly básničky radostné, veselé, ale i pro zamyšlení. Po vystoupení všech účastníků následovala přestávka na občerstvení, kterou využila porotak poradě. Po této přestávce následovalovyhlášení soutěže a ocenění účastníků. Kvůli malému počtu účastníků v jednotlivých kategoriích nepřistoupila porota k vyhlašování absolutních vítězů, ale ocenila všechny mladé recitátory. Předstoupit před ostatní, odrecitovat svou báseň vyžaduje notný kus odvahy a za tu si každý zasloužil odměnu.

Soutěž opět ukázala, jak dokáže být poezie nádherná, poučná a obohacující. Velká pochvala patří všem dětem i rodičům, že vedou své děti k poezii a umění. Na závěr je potřeba poděkovat všem organizátorům z jednoty Orel Kunovice a Velehradské župě za podporu.Dík patří taképorotě, které nemá lehké rozhodování. Věříme, že i příští rok se opět setkáme a budeme se těšit na účastníky z více okolních jednot.