Jdi na obsah Jdi na menu
 


V jubilejním 10. ročníku Klobuckých kol zvítězil Ondřej Kobliha

V jubilejním 10. ročníku Klobuckých kol zvítězil Ondřej Kobliha

                Ve Valašských Kloboukách orelská jednota uspořádala již 10. ročník závodů horských kol – Klobucká kola. Dokonalé podmínky byly účastníkům základem pro náročné závody. I přes velké vedro se pořadatelé rozhodli pro zachování plného počtu okruhů v elitní kategorii mužů a dalších mládežnických a dospělých kategoriích. Takže „eliťáci“ absolvovali okruh pětkrát. Už od startu šel do čela startovního pole domácí Petr Holzner (ZVONEK sport Valašské Klobouky), který dokonale využíval znalosti před rychlým Ondřejem Koblihou (Vizovice) a to zejména v náročném sjezdu od Královce.  Až v posledním výjezdu se na něj Kobliha dotáhl, předjel jej a první místo si pak udržel až do cíle. Za nimi společně jezdili Ondřej Fukala (SK Edie team Vsetín) Jan Chytil. A právě Fukala vybojoval 3. místo. V ženské kategorii zvítězila Kateřina Krutílková, kdy prvním rokem mezi ženami zdolávala náročné stoupání rychle a s neskutečnou lehkostí. Za ní přijela do cíle postaršená Ema Jaklová. Ženy 2 opanovala domácí Petra Holznerová (ZVONEK sport Valašské Klobouky) před Lenkou Černou (HBT Zlín) a pro 3. místo si přijela Monika Elšíková (Salix Zlín).

V dopoledním programu startovalo 65 dětí na několika typech tratí odpovídajících věku. Nejmladší předškoláci měli možnost nasát závodní atmosféru a za to byli všichni při průjezdu cílem odměněni. V další části dopoledního programu se už soutěžilo o medaile na prvních třech místech.

Závěrem sportovního programu byly vyhlášeny závodů a předány ceny nejúspěšnějším. Pořadatelé při tomto mezi sebou rádi uvítali starostku Města Valašské Klobouky Elišku Olšákovou, která po úvodním slově účastníkům předala ocenění. Rádi jsme zavzpomínali na strůjce těchto závodů ve Valašských Kloboukách, kamaráda, sportovce a aktivního člena místní orelské jednoty Karla Šomana.

 

RB

 

kola015--1-.jpgkola001.jpgkola009--1-.jpgkola042.jpgkola015.jpgkola009.jpgkola035.jpg