Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pouť na Svatou Horu

28. 5. 2012

Pouť na Svatou Horu.

 

Členové Orla župy Velehradské  putovali dne 19.5. 2012 k Panně Marii  svatohorské.

Bratru Ing. Zelinovi se podařilo témeř naplnit autobus, tak jsme mohli v 5.30 hod vyrazit z Uh. Hradiště  směr Příbram. Byli jsme vděčni,  že s námi jede i  náš župní duchovní rádce P. František  Král. Cesta nám  krásně ubíhala,  protože  autobusem se linula jedna mariánská píseň za druhou a ještě za doprovodu harmoniky bratra Pavky ze Vnorov . Na místo jsme dorazili  těsně před zahájením  poutě. Stačili jsme se ještě pozdravit se členy Orla z ostatních žup  i z ústředí orla   -  a už vyrazilo poutní procesí  z náměstí v Příbrami, v čele s bratrem starostou župy Svatováclavské  Stanislavem Vejvarem.

Písně se střídaly s modlitbou růžence při průchodu městem až na Svatou Horu. Po venkovní  mši svaté, sloužené ve starém ritu a působivém kázání, byl odpočinek a čas k obědu, či občerstvení v krásném prostranství v okolí chrámu. V 15 hod  jsme se zúčastnili  pobožnosti křížové cesty, vedené P. Pavlem Kopeckým, duchovním rádcem Orla – potěšilo nás se s ním opět setkat po jeho  nedávném  vedení našeho orelského seniorského setkání  na Velehradě .

Pouť byla ukončena svátostným požehnáním – naše poutní putování však ještě neskončilo.

Na zpáteční cestě jsme se zastavili na  dvou krásných poutních místech v Klokotech a v Sepeku,  takže jsme  v jednom dni absolvovali 3 poutě.   V dobré náladě a milém společenství jsme pokračovali na cestě k domovu  opět za zpěvu jak mariánských, tak slováckých písniček s hudebním  doprovodem bratra Pavky, za což mu patří  velký dík.

Vedoucí zájezdu, br. Ing. Antonín Zelina poděkoval všem za účast, zvláště Vnorovjanům, kterých se účastnil největší počet (15). Byla to moc pěkná akce.

 

                                                                                            Emilie  Zemánková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář