Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pouť na Svatou Horu dne 21.5.2011

24. 5. 2011

Pouť na Svatou Horu dne 21.5.2011

 

 

Na pozvání župy Svatováclavské se nepodařilo dát dohromady dostatek lidí na autobus, proto nás jelo jen 8 osobním autem br. starosty ing. Zeliny, které sám řídil. Kdo jel, nelitoval. Byla to krásná pouť.  Sešli jsme se  u kostela  na náměstí v Příbrami, kde nás přivítal starosta župy Svatováclavské  br. Vývar a místní kněz. Po zpěvu orelské písně jsme se vydali na cca dvoukilometrovou  pouť k Panně Marii svatohorské. Br. Vejvar,  v českém kroji,  šel  s křížem v rukou v čele procesí, za ním několik župních praporů a  ostatních cca 150 poutníků. Každý poutník obdržel brožurku s texty písní, modliteb růžence,  mešních textů a písní i  textů a písní křížové cesty.

Za zpěvu písní a  modlitby růžence jsme došli na Sv. Horu, kde byla sloužena mše sv. dle starého řádu. Po hodinové polední přestávce  jsme se účastnili křížové cesty  v ambitu kláštera a pak svátostného požehnání uvnitř kostela. Zpěvem orelké písně  „O zdroji pravdy..“ byla pouť ukončena.

Na zpáteční cestě nás br. starosta ještě zavezl  do obce  Svatý Jan pod skalou. \Je to kouzelné památné místo, kde působil poustevník svatý Ivan. V kapli jsou uloženy i jeho ostatky.

Posledním naším cílem už byl jen domov. Děkujeme br.starostovi za pěkný den.

 

22.5.2011                                                                                         Zemánková     

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář